Kansen voor ondernemers in de zorg

De overheid streeft naar meer marktwerking in de zorg. Vlot inspelen op veranderingen in de maatschappij is voor grote organisaties lastig, omdat ze te maken hebben met langlopende verplichtingen; denk aan huur- en arbeidscontracten. Voor u als ondernemer ligt dat anders.

Vivent Het Andere Wonen wil samen met ondernemerskoppels in Zuid-Nederland tenminste 20 vestigingen ontwikkelen/exploiteren. Waardig en liefdevolle zorg, gastvrijheid en servicegerichtheid zijn hierbij de speerpunten. Je woont als ondernemersduo zelf ook in het complex en kan zo de continuïteit en herkenbaarheid borgen en zo de veiligheid, nabijheid van dienstverlening en zorg op maat bieden zoals de bewoner vraagt.

Momenteel zijn er twee vestigingen operationeel en 7 in ontwikkeling. De resultaten van de operationele vestigingen spreken bijna tot de verbeelding. Alle appartementen zijn volledig bezet. De vestigingen hebben een wachtlijst van 25 tot 30 bewoners. Er zijn géén vacatures onder het zorgpersoneel en binnen het jaar was het financiële huishoudboekje op orde.Kwalitatief goede zorg en toch kostenreductie; geef ondernemerschap de ruimte!

Wie zoeken we

We zijn op zoek naar een ondernemerskoppel die een vestiging Het Andere Wonen wil starten in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch of Zuid Limburg.

 • Een van de ondernemers is gediplomeerd verpleegkundige of verzorgende
 • Jullie hebben een passie voor ouderenzorg, met name voor mensen met dementie
 • Jullie willen op een andere manier zorg aan mensen met geheugenproblemen bieden
 • Ook gaan jullie zelf wonen in het complex geclusterd wonen
 • Jullie kunnen je vinden in de franchiseformule Het andere Wonen

Zijn jullie de ondernemers die hospitality, wonen, zorg en welzijn bij Het Andere Wonen gaan combineren?
Het Andere Wonen zijn kleinschalige projecten geclusterd wonen in de wijk voor mensen met geheugenproblemen op een andere zorgvraag. Wonen met elkaar in combinatie met servicegerichte dienstverlening en zorg naar behoefte op maat. De mensen met geheugenproblemen kunnen met of zonder partner in een volwaardig appartement in hun eigen wijk blijven wonen. Daar biedt Vivent Het Andere Wonen diverse diensten, activiteiten en services aan die men naar eigen behoefte en onder eigen regie af kan nemen. Dit kan zijn in het eigen appartement of in de gemeenschappelijke ruimten. Geclusterd wonen zorgt voor veiligheid, geborgenheid. Er is 24/7 zorg in huis.

Verdiensten

Je huurt het complex van Vivent Het Andere Wonen en verhuurt volwaardige appartementen aan mensen met een zorg- en ondersteuningsbehoefte. Je inkomsten bestaan uit een vergoeding voor de basiszorg die je verleent vanuit het persoonsgebonden budget van de bewoner (dagelijkse lichamelijke verzorging, het schoonhouden van de woning, de verstrekking van maaltijden, koffie en thee, ondersteuning bij het opstaan) en de opbrengst van aanvullende diensten zoals passende activiteiten, een boodschappendienst, een hondenuitlaatservice of het wassen van kleding.

Vivent helpt je op weg

Geen ervaring als ondernemer? Geen startkapitaal? Geen nood! Vivent helpt je op weg. Zo lenen we je geld om de gemeenschappelijke ruimte in te richten en te kunnen starten. Wat krijg je nog meer van ons:

 • een doordacht woon- zorgconcept
 • een uitgewerkte franchiseformule met een merknaam, logo en huisstijl
 • begeleiding in het opzetten en exploiteren van het wooncomplex
 • hulp bij het opstellen van contracten
 • hulp bij het werven van bewoners
 • de mogelijkheid om personeel van Vivent in te huren
 • de mogelijkheid om ondersteunde diensten (zoals administratie, communicatie, personeelszaken) van Vivent in te huren
 • toegang tot een platform waarin alle ondernemers van VIVENT Het Andere Wonen-complexen kennis en ervaring met elkaar delen
Interesse?

Stuur je CV naar info@hetanderewonen.nl of bel voor meer informatie (088 -163 72 50) en vraag naar Arno van den Berg.