Na het hoogste punt en de eerste steenlegging hangt nu ook het bouwdoek bij Vivent Het Andere Wonen in de Dorsvlegel in Vinkel. In het eerste kwartaal van 2021 hopen de ondernemers Chris Laurijsen en Yvonne Tijbosch Vivent Het Andere Wonen Vinkel te openen. Het Andere Wonen huurt 18 appartementen van Rien en Annemiek van Gerven, de eigenaren van het pand.

Het Andere Wonen
De 18 appartementen vormen samen een geclusterde woonvorm voor mensen met dementie of andere chronische zorgvragen.  Bewoners kunnen met zorg zo zelfstandig mogelijk blijven wonen in hun vertrouwde omgeving met hun sociale netwerk. Zij huren een volwaardig appartement, met 2 slaapkamers, keuken en woonkamer. In het gebouw zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals de huiskamer, keuken en tuin waar activiteiten georganiseerd worden, ruimte is voor ontmoeting en indien wenselijk gezamenlijk gegeten kan worden. Chris en Yvonne wonen hier ook. Er is altijd 24/7 zorg in huis aanwezig.

Bewezen concept
Het Andere Wonen Vinkel is de vierde vestiging die geopend wordt. Er zijn al drie vestigingen in ’s-Hertogenbosch, Schijndel en Waalre. Naast Vinkel verwachten we in 2021 nog eens drie nieuwe vestigingen te openen. Deze woonvorm is een oplossing als alleen wonen niet meer verantwoord is of om de partner en/of naasten te ontzorgen. U woont zelfstandig of met uw partner in uw appartement en kiest welke zorg en ondersteuning u van het team nodig heeft. “Zelfstandigheid en eigen regie is de norm en welzijn en levensgeluk de belangrijkste waarden. Daarnaast is het bieden van persoonlijke zorg op maat de basis en ons uitgangspunt,” vertellen Yvonne en Chris.

Team
Om dit voor de bewoners te realiseren hebben we een team van zorgprofessionals, vrijwilligers en natuurlijk uw eigen sociale netwerk. “Wij zijn gedreven om een prettige, leerzame en stimulerende werkomgeving voor alle medewerkers van ons team te creëren, waarbij wij onze passie binnen deze bijzondere vorm van wonen en zorg met elkaar kunnen delen”, vertelt Chris enthousiast.

Informatie
Heeft u interesse in het wonen bij Het Andere Wonen Vinkel of misschien wilt u deel uit maken van het team? Dan kunt u bellen met Yvonne: 06 403 073 25 / Chris: 06 173 815 95 of mailen naar vinkel@hetanderewonen.nl . Voor meer informatie kunt u ook onze website www.hetanderewonenvinkel.nl bekijken.